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Semester: SS 2023 

Peltner, Jonas ; Thiele, Silke:
Association between the Healthy Eating Index-2010 and nutrient and energy densities of German households’ food purchases .
In: European Journal of Public Health 27 (2017), Nr. 3, S. 547–552
Stichwörter:  calcium; diet; folic acid; fluorides; iodine; minerals; trace elements; vitamins; nutrients; fat soluble vitamin product; water soluble vitamin product
[doi>10.1093/eurpub/ckw247]

Richter, Almut ; Rabenberg, Martina ; Truthmann, Julia ; Heidemann, Christin ; Roosen, Jutta ; Thiele, Silke ; Mensink, Gert B. M.:
Associations between dietary patterns and biomarkers of nutrient status and cardiovascular risk factors among adolescents in Germany: results of the German Health Interview and Examination Survey for Children and Adolescents in Germany (KiGGS) .
In: BMC Nutrition (2017), S. 1-13
Stichwörter:  Dietary patterns; Adolescents; FFQ; Biomarker; CVD; Nutrient status
[doi>10.1186/s40795-016-0123-1]

Thiele, Silke ; Peltner, Jonas ; Richter, Almut ; Mensink, Gert B. M. :
Food purchase patterns: empirical identification and analysis of their association with diet quality, socio-economic factors, and attitudes .
In: Nutrition Journal (2017),
Stichwörter:  Food purchase patterns; Diet quality; Socio-economic factors; Attitudes
[doi>10.1186/s12937-017-0292-z]

Paprott, Rebecca ; Mensink, Gert B. M. ; Schulze, Matthias B. ; Thiele, Silke ; Mühlenbruch, Kristin ; Scheidt-Nave, Christa ; Heidemann, Christin:
Temporal changes in predicted risk of type 2 diabetes in Germany: findings from the German Health Interview and Examination Surveys 1997–1999 and 2008–2011 .
In: BMJ Open 7 (2017), S. 1-8
Stichwörter:  diet; type 2 diabetes;prediction of risk

Paprott, Rebecca ; Mühlenbruch, Kristin ; Mensink, Gert B. M. ; Thiele, Silke ; Schulze, Matthias B. ; Scheidt-Nave, Christa ; Heidemann, Christin:
Validation of the German Diabetes Risk Score among the general adult population: findings from the German Health Interview and Examination Surveys .Version: 22.11 2017.  http://drc.bmj.com/content/bmjdrc/4/1/e000280.full.pdf.
- Online Ressource, Abruf: 22.11. 2017. - BMJ Open Diabetes Research and Care - BMJ Open
Stichwörter:  diet; type 2 diabetes;prediction of risk

Täger, Mareike ; Peltner, Jonas ; Thiele, Silke:
Bewertung der Ernährungsqualität mittels Healthy Eating Index und dessen modifizierter Varianten .
In: Ernährungs-Umschau (2016), Nr. 5, S. M270-M278
Stichwörter:  Ernährungsindizes; Healthy Eating Index (HEI); Healthy Eating Index EPIC; Healthy Eating Index NVS; Alternate Healthy Eating Index; Ernährungsqualität

Täger, Mareike ; Peltner, Jonas ; Thiele, Silke:
Evaluation of diet quality by means of the Healthy Eating Index and its modified variants .
In: Ernährungs-Umschau international (2016), Nr. 5, S. 110-118
[doi>10.4455/eu.2016.023]

Paprott, Rebecca ; Schaffrath Rosario, Angelika ; Busch, Markus A. ; Du, Yong ; Thiele, Silke ; Scheidt-Nave, Christa ; Heidemann, Christin:
Association Between Hemoglobin A1c and All-Cause Mortality: Results of the Mortality Follow-up of the German National Health Interview and Examination Survey 1998 .
In: Diabetes Care 2 (2015), Nr. 38, S. 249-256
[doi>10.2337/dc14-1787]

Thiele, Silke ; Sobina, L. R.:
Besteht ein ALG II Mehrbedarf für Kleidung und Schuhe in Übergrößen?
In: Hauswirtschaft und Wissenschaft 2 (2014), S. 64-70

Thiele, Silke:
Neuer Ansatz zur Ermittlung eines ALG II Mehrbedarfs für eine vollwertige Ernährung .
In: Ernährungs-Umschau 2 (2014), Nr. 2, S. 32-37

Thiele, Silke:
Einführung einer Fettsteuer auf Lebensmittel: Analyse von Effekten auf die Lebensmittel- und Nährstoffnachfrage sowie auf die Konsumentenwohlfahrt. .
In: Ernährung heute (2012), Nr. 2, S. 3
Stichwörter:  Fettsteuer; Lebensmittel; Nährstoffe; Konsument

Thiele, Silke:
Erhöhung der Mehrwertsteuer für Lebensmittel: Budget- und Wohlfahrtseffekte für Konsumenten .
In: Jahrbücher für Nationalökonomie und Statistik 230 (2010), Nr. 1, S. 115-130

Thiele, Silke ; Drescher, L. ; Roosen, J. ; Mensink, G. B. M.:
Consumer demand for healthy diet considering diversity .
In: International Journal of Consumer Studies 33 (2009), Nr. 6, S. 684-696

Thiele, Silke:
Elastizitäten der Nachfrage privater Haushalte nach Nahrungsmitteln - Schätzung eines AIDS auf Basis der Einkommens- und Verbraucherstichprobe .
In: Agrarwirtschaft 57 (2008), Nr. 5, S. 258-268

Thiele, Silke ; Drescher, L. ; Roosen, J. ; Mensink, G. B. M. ; von Cramon-Traubadel, S. ; Loy, J. P.:
Quantification of a diet's value using hedonic analysis: integrating a health aspect .
In: Food Economics 5 (2008), Nr. 3/4, S. 164-177

Thiele, Silke ; Drescher, L. ; Weiss, C.:
The taste for variety. A hedonic analysis .
In: Economic Letters 101 (2008), Nr. 1, S. 66-68

Thiele, Silke ; Drescher, L. ; Mensink, G. B. M.:
A new index to measure healthy food diversity better reflects healthy diet than traditional measures .
In: Journal of Nutrition 137 (2007), Nr. 3, S. 647-651

Thiele, Silke ; Burchadi, H. ; Hansen, A. ; Herzfeld. T. ; Thiele, H. D.:
Die Märkte für Fleisch und Fleischprodukte .
In: Agrarwirtschaft 56 (2007), Nr. 1, S. 48-70

Thiele, Silke ; Roosen, J. ; Hansen, K.:
Food risk perceptions by different consumer groups in Germany .
In: Food Economics 2 (2005), Nr. 1, S. 13-26

Thiele, Silke ; Mensink, G. B. M. ; Beitz, R.:
Determinants of diet quality .
In: Public Health Nutrition 7 (2004), Nr. 1, S. 29-37

Thiele, Silke ; Weiss, C.:
Consumer demand for food diversity: evidence for Germany .
In: Food Policy 28 (2003), Nr. 2, S. 99-115

Thiele, Silke:
Ausgaben- und Preiselastizitäten der Nahrungsmittelnachfrage auf Basis von Querschnittsdaten: Eine Systemschätzung für die Bundesrepublik Deutschland .
In: Agrarwirtschaft 50 (2001), Nr. 2, S. 108-115

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