Peltner, Jonas ; Thiele, Silke: Association between the Healthy Eating Index-2010 and nutrient and energy densities of German households food purchases
. In: European Journal of Public Health 27 (2017), Nr. 3, S. 547552 Stichwörter:
calcium; diet; folic acid; fluorides; iodine; minerals; trace elements; vitamins; nutrients; fat soluble vitamin product; water soluble vitamin product
[doi>10.1093/eurpub/ckw247]
Richter, Almut ; Rabenberg, Martina ; Truthmann, Julia ; Heidemann, Christin ; Roosen, Jutta ; Thiele, Silke ; Mensink, Gert B. M.: Associations between dietary patterns and biomarkers of nutrient status and cardiovascular risk factors among adolescents in Germany: results of the German Health Interview and Examination Survey for Children and Adolescents in Germany (KiGGS)
. In: BMC Nutrition (2017), S. 1-13 Stichwörter:
Dietary patterns; Adolescents; FFQ; Biomarker; CVD; Nutrient status
[doi>10.1186/s40795-016-0123-1]
Thiele, Silke ; Peltner, Jonas ; Richter, Almut ; Mensink, Gert B. M. : Food purchase patterns: empirical identification and analysis of their association with diet quality, socio-economic factors, and attitudes
. In: Nutrition Journal (2017), Stichwörter:
Food purchase patterns; Diet quality; Socio-economic factors; Attitudes
[doi>10.1186/s12937-017-0292-z]
Paprott, Rebecca ; Mensink, Gert B. M. ; Schulze, Matthias B. ; Thiele, Silke ; Mühlenbruch, Kristin ; Scheidt-Nave, Christa ; Heidemann, Christin: Temporal changes in predicted risk of type 2 diabetes in Germany: findings from the German Health Interview and Examination Surveys 19971999 and 20082011
. In: BMJ Open 7 (2017), S. 1-8 Stichwörter:
diet; type 2 diabetes;prediction of risk
Paprott, Rebecca ; Mühlenbruch, Kristin ; Mensink, Gert B. M. ; Thiele, Silke ; Schulze, Matthias B. ; Scheidt-Nave, Christa ; Heidemann, Christin: Validation of the German Diabetes Risk Score among the general adult population: findings from the German Health Interview and Examination Surveys
.Version: 22.11 2017. http://drc.bmj.com/content/bmjdrc/4/1/e000280.full.pdf. - Online Ressource, Abruf: 22.11. 2017. - BMJ Open Diabetes Research and Care - BMJ Open Stichwörter:
diet; type 2 diabetes;prediction of risk
Täger, Mareike ; Peltner, Jonas ; Thiele, Silke: Bewertung der Ernährungsqualität mittels Healthy Eating Index und dessen modifizierter Varianten
. In: Ernährungs-Umschau (2016), Nr. 5, S. M270-M278 Stichwörter:
Ernährungsindizes; Healthy Eating Index (HEI); Healthy Eating Index EPIC; Healthy Eating Index NVS; Alternate Healthy Eating Index; Ernährungsqualität
Täger, Mareike ; Peltner, Jonas ; Thiele, Silke: Evaluation of diet quality by means of the Healthy Eating Index and its modified variants
. In: Ernährungs-Umschau international (2016), Nr. 5, S. 110-118 [doi>10.4455/eu.2016.023]
Paprott, Rebecca ; Schaffrath Rosario, Angelika ; Busch, Markus A. ; Du, Yong ; Thiele, Silke ; Scheidt-Nave, Christa ; Heidemann, Christin: Association Between Hemoglobin A1c and All-Cause Mortality: Results of the Mortality Follow-up of the German National Health Interview and Examination Survey 1998
. In: Diabetes Care 2 (2015), Nr. 38, S. 249-256 [doi>10.2337/dc14-1787]
Thiele, Silke ; Sobina, L. R.: Besteht ein ALG II Mehrbedarf für Kleidung und Schuhe in Übergrößen?
In: Hauswirtschaft und Wissenschaft 2 (2014), S. 64-70
Thiele, Silke: Neuer Ansatz zur Ermittlung eines ALG II Mehrbedarfs für eine vollwertige Ernährung
. In: Ernährungs-Umschau 2 (2014), Nr. 2, S. 32-37
Thiele, Silke: Einführung einer Fettsteuer auf Lebensmittel: Analyse von Effekten auf die Lebensmittel- und Nährstoffnachfrage sowie auf die Konsumentenwohlfahrt.
. In: Ernährung heute (2012), Nr. 2, S. 3 Stichwörter:
Fettsteuer; Lebensmittel; Nährstoffe; Konsument
Thiele, Silke: Erhöhung der Mehrwertsteuer für Lebensmittel: Budget- und Wohlfahrtseffekte für Konsumenten
. In: Jahrbücher für Nationalökonomie und Statistik 230 (2010), Nr. 1, S. 115-130
Thiele, Silke ; Drescher, L. ; Roosen, J. ; Mensink, G. B. M.: Consumer demand for healthy diet considering diversity
. In: International Journal of Consumer Studies 33 (2009), Nr. 6, S. 684-696
Thiele, Silke: Elastizitäten der Nachfrage privater Haushalte nach Nahrungsmitteln - Schätzung eines AIDS auf Basis der Einkommens- und Verbraucherstichprobe
. In: Agrarwirtschaft 57 (2008), Nr. 5, S. 258-268
Thiele, Silke ; Drescher, L. ; Roosen, J. ; Mensink, G. B. M. ; von Cramon-Traubadel, S. ; Loy, J. P.: Quantification of a diet's value using hedonic analysis: integrating a health aspect
. In: Food Economics 5 (2008), Nr. 3/4, S. 164-177
Thiele, Silke ; Drescher, L. ; Weiss, C.: The taste for variety. A hedonic analysis
. In: Economic Letters 101 (2008), Nr. 1, S. 66-68
Thiele, Silke ; Drescher, L. ; Mensink, G. B. M.: A new index to measure healthy food diversity better reflects healthy diet than traditional measures
. In: Journal of Nutrition 137 (2007), Nr. 3, S. 647-651
Thiele, Silke ; Burchadi, H. ; Hansen, A. ; Herzfeld. T. ; Thiele, H. D.: Die Märkte für Fleisch und Fleischprodukte
. In: Agrarwirtschaft 56 (2007), Nr. 1, S. 48-70
Thiele, Silke ; Roosen, J. ; Hansen, K.: Food risk perceptions by different consumer groups in Germany
. In: Food Economics 2 (2005), Nr. 1, S. 13-26
Thiele, Silke ; Mensink, G. B. M. ; Beitz, R.: Determinants of diet quality
. In: Public Health Nutrition 7 (2004), Nr. 1, S. 29-37
Thiele, Silke ; Weiss, C.: Consumer demand for food diversity: evidence for Germany
. In: Food Policy 28 (2003), Nr. 2, S. 99-115
Thiele, Silke: Ausgaben- und Preiselastizitäten der Nahrungsmittelnachfrage auf Basis von Querschnittsdaten: Eine Systemschätzung für die Bundesrepublik Deutschland
. In: Agrarwirtschaft 50 (2001), Nr. 2, S. 108-115
|